Kad bi vina mogla pričati...

Vinart godišnja postignuća | Vinart

Kad bi vina mogla pričati...

Vinart godišnja postignuća

Drugu godinu zaredom ( 12.11. 2018. ) dodijeljene nagrade za postignuća u vinarstvu.

Najveća priznanja, Römerquelle vinarija godine i Römerquelle osoba godine, osvojile vinarije Miloš i Krauthaker.

U kategoriji nagrada Lidl regionalne vinarije nagrade osvojile vinarija Šember (Bregovita Hrvatska), vinarija Krauthaker (Slavonija i Podunavlje), vinarija Fakin (Istra i Kvarner) i vinarija Miloš (Dalmacija).

U kategoriji nagrada Vinart trgovci godine nagrade su odnijeli Roto dinamic d.o.o. kao veletrgovac godine, vinoteka Bornstein kao vinoteka godine te Vino.hr kao web shop godine.

Pred čak 250 uglednih gostiju iz svijeta medija, poduzetništva i vinarstva "vinski Oscari" uručeni su onima koji su u protekloj godini i ranije obilježili domaću vinsku scenu.

''Izuzetno smo ponosni što je dodjela nagrada najboljim vinarima i vinarijama uspješno zaživjela i dokazala da u Hrvatskoj postojano raste i razvija se ne samo interes za vrhunska vina, nego i cjelokupna vinska scena. Stoga od srca čestitam dobitnicima te se nadam da nas sve očekuje još mnogo uspješnih godina.'' – izjavio je osnivač nagrada Saša Špiranec.

"Vinarija Miloš već 30 godina beskompromisno radi na promociji Pelješca i sorte plavac mali kao i na ekspresiji teroara i sortimenta. Drago mi je da je u konačnici naš trud prepoznat i od šire publike, jer kad radite nešto beskompromisno, i u poslu i u životu, teško se dodvoriti široj publici, ali ipak na kraju to bude moguće.“ – rekao je Ivan Miloš.

''Ovo je bila naša 43. berba i iznimno smo ponosni na ovo priznanje. Lijepo je kada dugi niz godina radite i vidite da se ulaganje isplatilo jer su vina Krauthaker cijenjena na području cijele Hrvatske i šire.“ – rekao je Vlado Krauthaker.

Osim godišnjih nagrada najboljim vinarima i vinarijama, na dodjeli koju je vodio poznati glumac Vedran Mlikota, uručene su i nagrade za životno djelo pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili hrvatsko vinarstvo. Ove godine zaslužnici su legendarni međimurski vinar Franjo Lebar, pionir privatnog poduzetništva u vinarstvu Ivan Enjingi, pokretač moderne dalmatinske vinske scene Zlatan Plenković, prvi vinski veletrgovac i vinotekar Vlado Borošić te ugledni znanstvenik i autor brojnih stručnih publikacija prof. dr. sc. Nikola Mirošević.

Dodijeljene su i nagrade udruge Women on Wine za vino godine.

WOW pjenušac godine: Centurion gold, Bolfan; WOW bijelo vino godine: Graševina Premium 2013, Antunović; WOW rose vino godine: Teuta, Prović; WOW crveno vino godine: Teran 2015, Benvenuti; WOW slatko vino godine & WOW Grand Prix: Ambra, Bibich