Kad bi vina mogla pričati...

Vinski grad | Vinart

Kad bi vina mogla pričati...

Vinski grad

Vinski grad Rijeka 2020
Po prvi put, Vinski grad dolazi u Rijeku u razdoblju od 11. do 20.9., a održat će se na trgovima Riječke rezolucije i 128. brigade HV. Radno vrijeme Vinskog grada bit će svaki dan od 17:00 do 01:00 sati, a kompletna organizacija i protokoli usklađeni su s najvišim sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se gosti osjećali sigurno.
Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, ali da bi mogli konzumirati vina, potrebno je na jednoj od blagajni kaucirati čašu za 30 kuna, te zamijeniti gotovinu za kupone budući da se sve usluge u Vinskom gradu plaćaju kuponima. Cijene svih proizvoda su promotivne, pa je dobra zabava zagarantirana.

Vinski grad Varaždin 2020
U periodu od 21. do 30.8., održao se Vinski grad u Varaždinu, na zelenoj površini ispred Starog grada što znači na trostruko većoj površini u odnosu na prethodne godine. Posjećenost je bila najveća do sad, a posjetitelji su se uspjeli zabaviti i provesti ugodno vrijeme, čak i uz obavezu poštivanja svih epidemioloških mjera. 

Vinski grad je ljetni festival vina nastao u želji da stvorimo posebnu manifestaciju prilagođenu posjetiteljima koji se ne bave vinom profesionalno nego tek otkrivaju svijet vina i uživaju konzumirajući ga u opuštenoj atmosferi. Za njih smo stvorili predivnu vinsku oazu unutar koje se predstavlja petnaestak vinara iz svih hrvatskih vinskih regija, čija vina se mogu kupiti po proizvođačkim cijenama te nekoliko izlagača s prigodnim zalogajima. Ulaz na festival je besplatan.

Vinski grad se održava u srpnju u Puli za vrijeme Pula Film Festivala, u kolovozu u Varaždinu za vrijeme Špancirfesta, te u rujnu u Vinkovcima za vrijeme Vinkovačkih jeseni.